هزینه های مشاع آپارتمان را چه کسی می‌پردازد؟

Admin دوشنبه، 27 بهمن 1399; 0

املاک صدف خاوران

هزینه های مشاع آپارتمان را چه کسی می‌پردازد؟

مشاعات چیست؟

دهخدا واژه مشاع را این‌طور معنا کرده است؛ «مشاع: بخش ناکرده. سهم مشاع؛ بهره بخش‌ناکرده. مشترک و تقسیم‌ناکرده‌شده. و اکثر استعمال آن در زمین است؛ «مشاع» زمین مشترک که قسمت‌کرده‌شده نباشد. جدانشده از حصه دیگری یا دیگران».
مشاعات یک اصطلاح حقوقی است برای بخش‌های مشاع ساختمان که در سند ملکی، مالکیت آن محدود به کسی نشده باشد. بنابراین مشاع بودن یا نبودن قسمت‌های مختلف ساختمان به قید مالیکت در سند بستگی دارد. اما معمولا این قسمت‌ها جزو بخش‌های مشاع ساختمان محسوب می‌شوند:

  • زمین ساختمان
  • پشت بام
  • درب ورودی
  • راهرو
  • پنجره‌های راهرو
  • آسانسور
  • ورودی پارکینگ
  • پارکینگ اضافی
  • پله‌ها
  • شوفاژخانه
  • تاسیسات مشترک
  • انشعابات مشترک
  • حیاط
  • لابی
  • باغچه
  • تاسیسات مشترک
  • سیستم گرمایش و سرمایش
  • چاه
  • انشعاب برق مشترک
  • آسانسور
  • لوله‌ها و سیم‌های برق
  • اسکلت ساختمان
  • راهرو و راه‌پله
  • رختشوی‌خانه
  • حیاط خلوت
  • اتاق سرایدار
  • تلفن مرکزی

هزینه قسمت‌های مشاع آپارتمان چطور محاسبه می‌شود؟

با توجه به تعدد همسایگان و اشتراکی بودن بخش‌های مشاع ساختمان معمولا بر سر این‌که چه کسی باید هزینه‌ قسمت‌های مشاع آپارتمان راپرداخت کند، بحث و جدل زیادی پیش می اید. مثلا این‌که کدام یک از همسایگان باید هزینه بازسازی مشاعات یا هزینه نظافت ساختمان را پرداخت کند و جزو مشکلات اصلی آپارتمان‌نشینان می باشد.
با توجه به  بخش‌های مشاع ساختمان تحت مالکیت چه کسی نیست، احساس دوگانه‌ای به افراد است؛ همچنین مشترک بودن فضا با تعداد فراوانی از اشخاص، حس عمومی بودن آن را نشان می دهد. و همچنین  با یک فضای عمومی مثل کوچه یا خیابان تفاوت دارد. در هر صورت برای رفع این مشکل قوانین مشخصی می باشد.
پرداخت هزینه‌ قسمت‌های مشاع آپارتمان بر عهده مالکان ساختمان می باشد. در یک آپارتمان با هر تعداد مالک، هزینه‌های رایجی همچون هزینه نظافت ساختمان یا هزینه بازسازی مشاعات بین مالکان تقسیم صورت می گیرد.
نحوه محاسبه هزینه قسمت‌های مشاع آپارتمان را توافق مالکان یک ساختمان تعیین می نمایند. هزینه‌های مشاعات بین مالکان تقسیم انجام می شود.
روش کار به این صورت است که تمام مالکان بین خود توافقی می نمایند که چطور این هزینه‌ها را پرداخت کنند . اگر یکی از مالکان این تعهد را قبول نکند ، هزینه‌ها به شکل مساوی میان سایر همسایگان تقسیم می‌شود.
همسایگانی که مالک نیستند و مستاجر هستند هم قاعدتا سهمی در هزینه مشاعات ساختمان خواهد داشتو همچنین نحوه پرداخت آن بستگی به توافق میان مالک و مستاجر است؛ اگر در قرارداد پرداخت هزینه بر عهده مالک داشته باشد و از پرداخت خودداری کند، مستاجر می‌تواند از محل اجاره خانه سهم او را پرداخت کند.
اگر پرداخت هزینه قسمت‌های مشاع آپارتمان بر عهده مستاجر باشد و از پرداخت آن خودداری کند، مالکان دیگر می‌توانند به مالک اطلاع بدهند و به نحوی این هزینه بپردازد.
همچنین در بعضی آپارتمان‌ها مشاعات ساختمان بطور دیگر محاسبه انجام می شود. در بعضی آپارتمان‌ها همه به یکی از قسمت‌های مشاع (مثل حیاط) دسترسی ندارند، هزینه‌های آن بخش بر عهده‌ کسی یا کسانی می باشد که از آن استفاده دارند.
در بحث محاسبه هزینه قسمت‌های مشاع آپارتمان، نکته مهم و اساسی در توافق مالکان می باشد که از نظر قانونی نیز سند محسوب است. یعنی مالکان هستند که قوانین داخلی بخش مشاع ساختمان را تعیین می‌کنند و نسبت به آن متعهد اند.
 
شهرک خاوران-املاک صدف 
هزینه باسازی ساختمان

قیمت تخریب ساختمان و هزینه بازسازی دکوراسیون داخلی

هزینه بازسازی دکوراسیون داخلی

برای محاسبه هزینه تخریب وبازسازی ساختمان مهمترین نکنه توجه به قیمت هر متر مربع بازسازی است. قیمت هر متر مربع بازسازی به عوامل گوناگونی بستگی دارد. بدیهیست که هزینه بازسازی دکوراسیون داخلی خانه های بزرگتر با متراژ بالا بیشتر از هزینه بازسازی آپارتمان کوچک است.به طور مثال هزینه هر متر مربع بازسازی ساختمان در سال 1399 با در نظر گرفتن شرایط تورم ، مبلغ 2 میلیون تومان برآورد شده است.

 بازسازی ساختمان بر اساس سلیقه شما انجام می شود،ممکن است سبک بازسازی کلاسیک، سنتی و یا مدرن باشد. برای اینکه بتوانید انتخاب درستی داشته باشید، باید از ویژگی های مثبت و منفی هر کدام از طراحی های داخلی کلاسیک، مدرن و سنتی آگاهی کامل داشته باشید. به طور مثال در خانه های مدرن و امروزی قسمتی را به عنوان اتاق کار خانگی در نظر میگیرند. بدین وسیله می توانید در خانه ،اتاق کاری با محیط آرام و دلنشین داشته باشید و به انجام کارهایتان در منزل مشغول شوید.

الزامي بودن پرداخت هزينه هاي مشترك

براساس ماده ٤ قانون تملك آپارتمانها ، پرداخت هزين ه هاي مشترك اعم از اينكه ملك مورد استفاده قرار گيرد يا نگيرد الزامي است.حتي اگر يكي از ساكنين از برخي از قسمت هاي مشترك استفاده نمي كند باز هم بايد هزينه هاي مربوط به آن قسمت را بپردازد. بنابراين اعتراض طبقه همكف مبني بر اينكه با توجه به عدم استفاده از آسانسور ، شارژ آن و يا هزينه تعمير آن از او هم مطالبه مي شود، قابل پذيرش نيست. زيرا آسانسور جزو قسمت هاي مشترك آپارتمان است و هزينه هاي آن متوجه همه ساكنين است ولو اينكه هرگز از آن قسمت مشترك استفاده اي نكنند

اعتراض به ميزان سهم خود از هزينه هاي مشترك

هر يك از مالكين كه در مورد سهميه يا ميزان هزينة مربوط به سهم خود معترض باشد مي تواند به مدير مراجعه و تقاضاي رسيدگي نسبت به موضوع را بنمايد، در صورت عدم رسيدگي يا رد اعتراض، مالك مي تواند به مراجع صلاحيت دار قضايي مراجعه كند. .(طبق ماده ٢٤ اصلاحي آيين نامه اجرايي قانون )

امتناع مالك يا استفاده كننده از پرداخت سهم خود از هزينه هاي مشترك

طبق ماده ١٠ مكرر قانون تملك آپارتمانها در صورت ي كه مالك يا استفاده كننده سهم خود از هزينه هاي مشترك را نپردازد ، از طرف مدير يا هيأت مديران به وسيلة اظهارنامه با ذكر مبلغ بدهي و صورت ر يز آن مطالبه ميشود. هرگاه مالك يا استفاده كننده ظرف ده روز از تاريخ ابلاغ اظهارنامه سهم بدهي خود را نپردازد مدير يا هيأت مديران مي توانند به تشخيص خود و با توجه به امكانات از دادن خدمات مشترك از قبيل شوفاژ . تهوية مطبوع . آب گرم . برق . گاز و غيره به او خوددداري كنند . و در صورتي كه مالك و يا استفاده كننده همچنان اقدام به تصفية حساب ننمايد ادارة ثبت محل وقوع آپاراتمان به تقاضاي مدير يا هيأت مديران براي وصول وجه مزبور بر طبق اظهارنامه ابلاغ شده، اجرائيه صادر خواهد كر د.عمليات اجرايي وفق مقررات اجراي اسناد رس مي صورت خواهد گرفت و در هر حال مدير يا هيأت مديران موظف مي باشند كه به محض وصول وجو ه مورد مطالبه با ارائه دستور موقت دادگاه نسبت به برقراري مجدد خدمات مشترك فورًا اقدام نمايند.
طبق تبصره يك قانون ١٠ مكرر در صورتي كه عدم ارائه خدمات مشترك ممكن يا مؤثر نباشد ، مدير يامديران مجموعه م يتوانند به مراجع قضايي شكايت كنند، دادهگاه ها موظفند اين گونه شكايت را خارج از نوبت رسيدگي و واحد بدهكار را از دريافت خدمات دولتي كه به مجموعه ارائه می شود محروم كنند و تا دو برابر مبلغ بدهي به نفع مجموعه جريمه نمايند. استفاده مجدد از خدمات موكول به پرداخت هزينه هاي معوق واحد مربوطه بر اساس گواهي مدير يا مديران و يا به حكم دادگاه و نيز هزينه مربوط به استفاده مجدد خواهد بود.

تیجه‌گیری:

به طور خلاصه تمام مالکان در یک آپارتمان نسبت به پرداخت هزینه قسمت‌های مشاع آپارتمان مسئول هستند. این هزینه‌ها شامل هزینه نظافت ساختمان و هزینه بازسازی مشاعات به‌طور کلی و سایر هزینه‌های رایج می‌شود. هزینه قسمت‌های مشاع آپارتمان در جلسات داخلی ساختمان مطرح می‌شود و در صورتی که هر یک از مالکان حاضر به پرداخت سهم خود نباشد، دیگران حق شکایت دارند. معمولا دادگاه رای به محکومیت و پرداخت خسارت می‌دهد.

مشاور مورد اعتماد شما در امر مسکن مشاور املاک صدف خاوران 

 

دیدگاه ها

    اولین نفری باشید که نظر می دهید

دیدگاه خود را بیان کنید